Direct naar paginainhoud
Goud
in Almere
Goed oud worden in Almere

Verwendagen voor ouderen

Net als vorig jaar, organiseert Woonzorg Flevoland ook dit jaar verwendagen voor ouderen in Almere en Lelystad rondom de ‘week tegen eenzaamheid’. U kunt er samenzijn met anderen en genieten van een kop koffie, nek- en schoudermassage, nagelslakken en gezelschapspelletjes. 

 

De verwendagen vinden plaats op de volgende dagen en locaties en zijn gratis te bezoeken:

 

DatumTijdPlek
Woensdag 4 oktober10:00 - 12:00

Buurtcentrum De Kolkzicht

Klokkeluidersstraat 57

1315 EE Almere Stad

Donderdag 5 oktober10:00 - 12:00

Buurtcentrum Meenten en Grienden

Jaagmeent 189

1356 AT Almere Haven

Vrijdag 6 oktober13:00 - 15:00

Buurtcentrum Het Forum

Haasweg 11

1338 AW Almere Buiten

Aandacht

Woonzorg Flevoland vindt het belangrijk om aandacht te hebben voor eenzaamheid. Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Maar wanneer dit gevoel er vaak of zelfs continu is, kan het (grote) invloed hebben op de gezondheid. Daarom is het belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken en scherp te zijn op signalen vanuit verschillende hoeken. Zowel door familie, mantelzorgers, andere naasten als zorgmedewerkers.

 

Over de ‘week tegen eenzaamheid’

Elk jaar wordt er vanuit de overheid in het hele land aandacht besteedt aan eenzaamheid. Dit jaar is de week tegen eenzaamheid van donderdag 28 september t/m woensdag 4 oktober. In heel Nederland zijn er een heleboel projecten om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Met kleine gebaren is al een groot verschil te maken. En door op bepaalde signalen te letten is eenzaamheid te herkennen. Op eentegeneenzaamheid.nl staat meer informatie over de landelijke actieweek en over het onderwerp eenzaamheid.