Direct naar paginainhoud
Goud
in Almere
Goed oud worden in Almere

Geen mens alleen

Ruim de helft van de volwassenen in Almere voelt zich wel eens eenzaam. Het hoeft niet erg te zijn als je je korte tijd of af en toe eenzaam voelt. Als het lang duurt gaat het pijn doen. Eigenlijk is eenzaamheid een lichamelijke prikkel, net als dorst en honger. Bij dorst ga je drinken, bij honger ga je eten. Bij eenzaamheid hebben veel mensen behoefte aan verbinding met anderen.

Keuzehulp voor verbinding

Wil jij meer verbinding met anderen of jezelf? Of spreek jij iemand die graag meer contacten of activiteiten zou willen? Er is nu een nieuwe sociale keuzehulp waarmee je na een paar vragen passende activiteiten kan vinden in Almere. Je kan de vragen anoniem beantwoorden.

 

Deze nieuwe manier van een passende activiteit vinden is ontwikkeld met steun van Goud in Almere door Gouden Dagen en de VU. We presenteren deze nieuwe manier in de Week tegen Eenzaamheid 2022.

Wat kun je doen voor een ander?

In de stad zijn kaartjes verspreid om een buurtgenoot uit te nodigen een keer iets met je te doen. Dit kan natuurlijk ook zonder kaartje: een klein gebaar maakt een groot verschil.

Waar kan je terecht als je meer contacten wilt in Almere?

  • Doe de sociale keuzehulp waarmee je na een paar vragen passende activiteiten kan vinden in Almere. Je kan de vragen anoniem beantwoorden.
  • Sociale contacten helpen om gezond ouder te worden.Kijk verder op deze website voor inspiratie en tips over wat er te doen is in Almere. Meer informatie over eenzaamheid in Almere vind je op De Schoor - Alleen en Samen in Almere.
  • Welzijnsorganisatie De Schoor biedt de cursus Creatief Leven (De Schoor) aan tegen eenzaamheid. In de buurtcentra worden allerlei activiteiten georganiseerd. In een deel van deze buurtcentra vind je een Buurtkamer, waar je zo binnen kunt lopen om koffie te drinken, een krant te lezen en andere buurtbewoners te ontmoeten.
  • Er zijn ook andere ontmoetingsplekken, georganiseerd door professionele organisaties en locaties beheerd door bewoners zelf.
  • Humanitas Almere Goed Ontmoet 75+ kan je helpen een maatje te zoeken die af en toe bij je langskomt.
  • Senior-Live in Almere Haven kan helpen als je wilt (leren) videobellen met je kleinkind en bij heel veel andere computerproblemen.
  • Bij het wijkteam in jouw buurt kan iedereen terecht met vragen.
  • Ook als je jong bent kan je eenzaam zijn.