Direct naar paginainhoud
Goud
in Almere
Goed oud worden in Almere

Gerust wonen

Drempels in je woning, een nauwe doorgang bij de badkamer, een tuin die veel onderhoud vraagt, de dichtstbijzijnde winkels ver lopen. Nu denk je hier misschien nog niet over na. Straks zou dat zomaar kunnen veranderen. Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd thuis wonen. Een stad als Almere is gebouwd voor jonge gezinnen Niet alle huizen en buurten zijn daarom geschikt voor ouderen. Daarom is het goed daar op tijd over na te denken.

Ook later veilig en prettig wonen

Veel Almeerse senioren waarmee we vanuit Goud in Almere hebben gesproken, vinden groen in de buurt belangrijk. Ook willen ze graag in hun eigen buurt blijven wonen. Het kan handig zijn om winkels vlakbij te hebben. En iemand die kan helpen als dat nodig is. De meeste mensen laten hun trap en badkamer aanpassen als zij ouder worden, om ongelukken te voorkomen. En veel ouderen ondernemen actie om zich veilig te blijven voelen tegen inbraak of cybercriminaliteit.

 

Op deze plek vind je steeds weer nieuwe berichten met inspiratie en tips over veilig en prettig wonen in Almere.

 

Kijk eens bij het burennetwerk van de VMCA voor bijvoorbeeld hulp in de tuin. Of bij de Rijksoverheid voor tips over woningaanpassingen.