Direct naar paginainhoud
Goud
in Almere
Goed oud worden in Almere

Het is nooit te laat om van jezelf te houden

Al zolang ze zich kan herinneren voelt Hannah (26) zich eenzaam. “Ik heb jarenlang op mijn kamer gezeten en letterlijk niets gedaan,” vertelt ze. Nu vindt ze langzaam maar zeker haar draai in het leven. “Ik ben er nog niet, maar ga er op een dag wel komen.”

 

Dat ze anders is dan anderen kreeg Hannah al op jonge leeftijd te horen. Op de basisschool werd ze gepest en op het voortgezet speciaal onderwijs werd het alleen maar erger. Hannah: “Ik stond altijd alleen op het schoolplein, raakte bij vechtpartijen betrokken en werd op social media gebasht.”

De uitsluiting en agressiviteit lieten hun sporen achter. “Gelukkig kreeg ik wel een beste vriend. Hij stond ook altijd alleen en op een dag stuurde ik hem een berichtje. Vanaf dat moment stonden we samen stil naast elkaar. Toen de onderbouw op kamp ging, raakten we aan de praat en toen bleek het enorm te klikken.”

De hele dag online gamen

Na de middelbare school had Hannah haar zinnen gezet op de opleiding Media & Vormgeving. Hiervoor moest ze een test doen om te zien of de opleiding wel bij haar paste. “Ik zat op dat moment heel slecht in mijn vel en dat bleek ook uit de resultaten. De docent die de nabespreking deed, boorde me zo’n beetje de grond in, waardoor ik zo onzeker werd dat ik geen andere studie meer durfde te beginnen.”

 

Ze raakte depressief en was tot niet meer in staat dan op haar kamer online spelletjes spelen. De wekelijkse afspraak met de psycholoog werd een uitje. Hannah: “Ik voelde me zo schuldig richting mijn moeder en mijn beste vriend: waarom was hun liefde niet genoeg voor mij? Gelukkig leerde ik in therapie om mijn gedachtes om te buigen, te denken: ik voel dit nu wel, maar klopt het ook met de situatie?”

Laag zelfbeeld

Toen Hannah medicatie kreeg kwam ze 40 kilo aan, maar werd haar gevoel gelukkig wel iets beter. Het gaf haar zelfs wel de power om weer een opleiding te beginnen.

“Het is mijn ambitie om coach voor mensen met een laag zelfbeeld te worden. Om die droom te kunnen waarmaken heb ik nog veel werk te doen, bijvoorbeeld qua body positivity. Ik zet iedere dag door en ben dankbaar voor mijn geweldige stageplek, mijn vriend en onze lieve katten Samba en Lucifer. Het is nooit te laat om van jezelf te leren houden.”

 

Hannah vertelt haar verhaal anoniem. Haar echte naam is bij de gemeente Almere bekend.