Direct naar paginainhoud
Goud
in Almere
Goed oud worden in Almere

Gouden projecten en verbinding tijdens de netwerkborrel van Goud

Goed oud worden in Almere, nu en straks. Tijdens de netwerkborrel van Goud op 4 juli hebben we elkaar eindelijk weer kunnen spreken en ontmoeten rondom dit onderwerp. Ter inspiratie hebben een aantal van onze netwerkleden kort verteld waar zij mee bezig zijn, onder leiding van verbinder Johan Kivits.  

Voorzorgcirkels

Hans van Steenis, tevens ambassadeur van Goud, vertelde over voorzorgcirkels en haar inzet om deze op te zetten in Almere. Voorzorgcirkels, een idee van Henk Geene, gaan uit van een sociaal netwerk van 10 to 15 mensen dat (uit voorzorg) wordt opgebouwd, nog voordat de leden ervan hulp nodig hebben. De leden van zo’n cirkel hebben onderling de afspraak om elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen als dit nodig is. Samen met Asjen van Dijk en Rob van der Bruggen zet Hans zich in om dit soort voorzorgcirkels ook in Almere op te zetten.  De eerste voorzorgcirkel bestaat inmiddels in Muziekwijk. Meer informatie of vragen over voorzorgcirkels in Almere? Dan kun je Hans bereiken via hans@vsteenis.nl

Buurthopper

Erik Jongerden vertelde meer over zijn initiatief de Buurthopper. Erik nam ons mee in het ontstaan van de Buurthopper en het succes dat het sindsdien heeft gehad. Met de Buurthopper kun je voor een klein bedrag per rit naar je bestemming worden gereden. De doelgroep bestaat bijvoorbeeld uit ouderen die minder mobiel zijn en zelf niet meer kunnen rijden. Met de Buurthopper kunnen zij voor een klein bedrag toch gemakkelijk naar de dokter of de supermarkt. De stichting is nog steeds in ontwikkeling, de vraag blijft groeien en sinds kort is het bijvoorbeeld ook mogelijk om via Stichting een scootmobiel te lenen. Meer informatie over Stichting Buurthopper Almere vind je op buurthopper.nl.  

Odensehuis

Marja Bodemeijer, vrijwilliger bij het Odensehuis, vertelde over het Odensehuis in Corrosia, Almere Haven. Het Odensehuis is een ontmoetingsplek voor en door mensen met geheugenklachten, waar zij elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen doen. Familieleden, vrienden, betrokkenen en andere geïnteresseerden zijn ook welkom om kennis te maken en informatie op te doen over geheugenklachten en dementie. Het Odensehuis in Almere is een succes; deelnemers zijn enthousiast en inmiddels is het Odensehuis al twee keer per week geopend. Meer weten over het Odensehuis of over geheugenklachten en dementie? Kijk op odensehuisalmere.nl of kom langs bij het Odensehuis in Corrosia op dinsdag en woensdag tussen 10:00 en 13:30.  

 

Tijdens de verhalen en erna werden er veel vragen gesteld, informatie uitgewisseld en ervaringen gedeeld.

 

Wij kijken terug op een prettige en goede bijeenkomst.